Stöd & matchning

Stöd och matchning är för dig som behöver intensivt och anpassat stöd när du söker jobb. Du får hjälp av en Handledare hos en Anordnare som stöttar dig på din väg till jobb eller studier.

 

För vem

Stöd och matchning är för dig som kan jobba, men som behöver mer stöd för att komma ur din arbetslöshet. Med hjälp av en handledare får du ett individuellt anpassat stöd som hjälper dig att snabbare hitta ett jobb eller studier. Du kan till exempel få hjälp med att hitta och söka jobb, skapa ansökningshandlingar, kontakter med arbetsgivare, studie och yrkesvägledning, studiebesök, språkundervisning med mera. Du har individuella samtal med din Handledare varje vecka. Stödet har fyra olika nivåer. Om du inte talar svenska har du möjlighet att delta på ditt modersmål. Du deltar i stödet i 3 månader, sedan utvärderar Arbetsförmedlingen hur det har gått. Arbetsförmedlingen kan förlänga stödet med 3 månader och i vissa fall med ytterligare 3 månader.

 

Så här fungerar det

Det är Arbetsförmedlingen som bedömer om stöd och matchning är lämpligt för dig och vilken nivå som passar dig bäst. Du väljer själv vilken Anordnare du vill ha. Det gör du enklast genom att gå in på Arbetsförmedlingens hemsida. Du kan söka efter Anordnare på din ort och titta exempelvis på deras metodik, språk eller branschkunskaper. För att göra ditt val enklare har Arbetsförmedlingen jämfört leverantörernas resultat och gett dem betyg. Du meddelar sedan Arbetsförmedlingen vilken Anordnare du har valt. Du och Anordnaren tar fram en plan för hur du snabbast ska få ett jobb eller börja studera. Om du upplever att stödet du får inte motsvarar dina behov har du möjlighet att byta Anordnare. Kontakta Arbetsförmedlingen om du behöver hjälp med att byta.

Här är några exempel på vad du kan få stöd med:

  • CV och personliga brev
  • Intervjuteknik
  • Studie- och yrkesvägledning – Hjälp med ansökan
  • Kontakter med arbetsgivare
  • Uppföljning av arbetsansökningar
  • Kortare utbildning och seminarier

 

Ekonomiskt stöd

Du kan få ersättning i form av aktivitetsstöd, utvecklingsersättning eller etableringsersättning när du deltar i stöd och matchning.

Försäkring

Du omfattas av personskada och grupplivförsäkringar när du deltar i stöd och matchning.

Följ oss på sociala medier

           

Södra centralgatan 10 80250 gävle

076-4044556