Nystartsjobb

Nystartsjobb är för dig som vill anställa någon som varit utan arbete länge eller är nyanländ.

Vid anställning av någon som är nyanländ eller varit arbetslös länge så har du möjlighet till ekonomisk ersättning. En ansökan om nystartsjobb kan skickas när du har en person i åtanke, det går även att förlänga. Du kan ansöka om nystartsjobb när du har en person i åtanke, eller så kan du förlänga ett pågående nystartsjobb. Bidraget mot svarar lägst summan av arbetsgivaravgiften.

Du kan anställa en person som

  • Är mellan 20 och 25 år som har varit utan arbete på heltid minst 6 av de senaste 9 månaderna.
  • Fyllt 25 år och varit utan arbete mer än 12 av de senaste 15 månaderna.

Vilka anställningsformer gäller ersättningen för?

Ersättningen gäller tillsvidareanställningar samt tidsbegränsade anställningar. Den gäller även för anställningar på deltid.

Vad krävs av mig som arbetsgivare?

  • Du måste vara registrerad i Skatteverkets arbetsgivarregister och redovisa skatt och arbetsgivaravgifter till Skatteverket.
  • Att lönen betalas ut elektroniskt under hela stödperioden.
  • Inte har näringsförbud eller skatteskulder som lämnats till Kronofogden.
  • Inte har betydande betalningsanmärkningar.

Hur får jag ersättningen?

Uppgifter hämtas direkt från Skatteverket, därför krävs det att du som arbetsgivare lämnar in arbetsgivardeklarationen till Skatteverket varje månad. Ersättningen får du genom kreditering av organisationens eller företagets skattekonto. Mängden ersättning beräknas på uppgifterna i arbetsgivardeklarationen. 

Vad händer efter ansökan?

Efter ansökan kontrollerar arbetsförmedlingen att ditt företag uppfyller kriterierna som krävs för att få anställa. Därefter kommer ni överens med arbetsförmedling angående uppföljning och kontakt. När du fått beslut, blir du också informerad om hur du får din ersättning utbetald.

Följ oss på sociala medier

           

Södra centralgatan 10 80250 gävle

076-4044556